

Lynda

Dr. Lynda Bascelli is the Medical Director at Project H.O.P.E.'s West Street Health Center, Camden NJ's Healthcare for the Homeless (HCH). Project H.O.P.E. was the first Federally Qualified Health Center (FQHC) in Camden County to offer buprenorphine as a treatment option to the homeless and low-income population of Camden. Dr. Bascelli began working at Project H.O.P.E. in 2011 as a family practitioner, and since then has established integrated primary care, behavioral health and addiction treatment services at Project H.O.P.E., including medication-assisted treatment with buprenorphine for patients with opioid dependence. In 2015, Dr. Bascelli received her Board Certification from the American Board of Addiction Medicine as an addiction specialist.



Susan

Susan Marie, PMHNP, PhD, CARN-AP is the Medical Director for Behavioral Health at Old Town Clinic, Central City Concern, a thriving HCH located in Portland, OR. She has over 30 years of experience with adults with serious mental illnesses, trauma and substance use disorders. She is passionate about providing "radical respect" and hope, differential diagnosis and excellence in psychopharmacology. Dr. Marie is faculty at Oregon Health and Sciences University and nationally teaches psychopharmacology to mental health professionals and primary care providers. Dr. Marie's work developing integrated behavioral health within primary care settings has been noted in the Robert Wood Johnson LEAP initiative and awarded by the Oregon Primary Care Association in 2013.



Since 1994 Ms. Marianne Savarese has been the Program Coordinator / COO for Health Care for Homeless program of Manchester, NH. Prior to New Hampshire, Marianne worked with Philip W. Brickner, MD for 15 years as Director of Nursing in his Department of Community Medicine at St. Vincent's. While there she served as Nurse Clinical Specialist for the RWJ national demonstration project helping to establish and administer the 19 original HCH programs. Currently, she serves as Adjunct faculty for Dartmouth Medical School; Board Director on the National Health Care for the Homeless Council: Board Director on the Community Health Access Network of Hampshire; and Governor's New appointee on the Interagency Council on Homelessness in New Hampshire.

2016 National Health Care for the Homeless Conference & Policy Symposium

## Primary Care Providers and Psychiatric Care: The Next Level

Tuesday, May 31, 2016 8:30 AM - 4:30 PM Parlors BC (Hilton Portland)

This session brought to you by:

## HCH CN

www.nhchc.org/clinicians

NATIONAL
HEALTH CARE
for the
HOMELESS

## Agenda

8:30 Welcome & Housekeeping (Juli) ~5 mins

8:35 Introduction/ Background (Lynda) ~5 mins

8:40 **Mood disorders** (Susan) ~1 hour and 35 mins

BREAK (10:15 -10:30)

Refreshments will be served in the Grand Ballroom Foyer.

10:30 Advanced Techniques for Suicide Prevention - This is Not Suicide 101 (Susan) ~20 mins

10:50 Psychosis and Trauma (Susan) ~55 minutes

**LUNCH BREAK (11:45-1:00)** 

Lunch is <u>not</u> provided.

1:00 Anxiety and managing Benzodiazepine (Susan) ~45 mins

1:45 Screening, Brief Intervention, and Referral to Treatment (SBIRT) (Marianne) ~45 mins

BREAK (2:30-2:45)

Refreshments will be served in the Grand Ballroom Foyer.

2:45 Medication-Assisted Treatment (MAT) (Lynda) ~1.5 hours

4:15 Wrap up – (Lynda and others) ~10 mins

ADJOURN by 4:30